– Smid alle hårfjerningsmidler ud!

 

HVAD ER ELLIPSE?

Ellipse er en videreudvikling af den oprindelige hårfjerningslaser. Ellipse udsender en kort impuls af et meget intenst lys inden for det synlige lysspektrum. Foreløbige videnskabelige undersøgelser viser, at Ellipse er mere effektiv og mere hudvenlig end de klassiske lasere, som har været anvendt.

 

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLING MED ELLIPSE?

Ellipse-behandlingen er skånsom og foregår ved brug af lys. Lysstrålen føres frem til huden via et ca. 1 x 5 cm glaskrystal. Krystallet placeres på huden i en kold og klar gel. Alle hår i vækstfase, som er inden for området, påvirkes af lyset og vil enten kunne trækkes ud eller vil selv falde ud efter 10-20 dage. Hele området med generende hårvækst behandles hver gang.

 

HVILKE OMRÅDER KAN BEHANDLES?

Alle behårede områder kan behandles, heriblandt overlæbe, hage, armhule, bikiniline, ryg, bryst, ben og hals.

 

GØR BEHANDLINGEN ONDT?

Lysimpuslerne mærkes som varme prik i huden. Derefter kan man føle en varm fornemmelse, der minder om følelsen af at have fået for meget sol. Denne følelse vil forsvinde et par timer efter behandlingen.

For at opnå det fulde udbytte af en Ellipse-behandling skal man undgå at bruge andre hårfjerningsmidler en måned før behandling. Man kan barbere hårene væk. Kommer du i medicinsk behandling som for eksempel hormonbehandling senere i livet, kan dette påvirke hårdannelsen, hvorved nye hår bliver dannet. Disse hår kan du få fjernet ved at få nye Ellipse-behandlinger.

Mænd danner typisk flere hår end kvinder, og vi kan derfor ikke kalde deres hårfjerning for permanent, da der kan komme nye hår frem. Det vil dog langt fra være i samme mængde som ved behandlingens start. Det kan derfor være nødvendigt at give behandling senere på de områder, hvor der er kommet nye hår.

Som ved en plastikkirurgisk behandling; trætte øjenlåg kan opereres væk, men aldringsprocesen stopper ikke. Det kan derfor være nødvendig at gentage behandling igen mange år efter.

 

MULIGE BIVIRKNINGER AF BEHANDLINGEN?

Behandlingen kan give en brændende fornemmelse og rødme i huden omkring hårsækkene svarende til den effekt, man får af for meget sol. Selvom det forekommer yderst sjældent, kan IPL forårsage let forbrænding eller blistre i overhuden. Hvis anvisninger om solbeskyttelse (SPF 20) ikke følges, eller, hvis der behandles på et solbrændt område, kan hyper- eller hypopigmentering opstå i det behandlede område. Fejlpigmentering er midlertidig og går normalt væk inden for 3 til 6 måneder. Det forekommer, at hårene kommer igen eller omdannes til lette dun i form af vellushår.

 

EFTERBEHANDLING?

Alle former for solbadning og eksponering af huden over for sol i de næste 2 måneder bør undgås. Minimum faktor SPF 20 eller mere bør anvendes for at beskytte det behandlede område. Ellipse Light er den eneste maskine på markedet med klinisk dokumentation. Det betyder, at vi kan give resultatgaranti.

 

 

Pigmentbehandlinger / leverpletter

 

SOLSKADER – HVAD KAN FJERNES?

De solskader, der nemmest og mest sikkert kan behandles, er:

  • alderdomspletter/leverpletter
  • medfødte pletter som fx fregner
  • solskader, som er kommet ved soldyrkning

Disse fjernes helt eller delvis med Ellipse.

Hormonelt betinget pigmentering som fx melasma eller chloasmata kan fjernes midlertidigt med Ellipse.

 

HVEM KAN BEHANDLES?

Ellipse-behandlingen er baseret på lysabsorption i henholdsvis melanin og hæmoglobin og virker kun på hud, der ikke er solbrændt. Jo lysere huden er, desto større er farvekontrasten mellem huden og pletterne eller rødmen, og jo bedre er behandlingen.

Patienter, som er i behandling med medicin, der øger lysfølsomheden, bør ikke få foretaget behandling med Ellipse, før en evt medicinsk behandling er afsluttet og ude af kroppen (fx malariamidler, tetracyklinpræparater og klorpromazinderivater.)
Patienter, som har soleksem, bør ikke behandles med Ellipse

 

FORHOLDSREGLER FØR BEHANDLING

Solbrændthed er som bekendt en ophobning af pigment (melanin) i huden. Det er derfor vigtigt ikke at være solbrændt før og under behandling. Dvs. ingen sol, solarium og selvbrunercreme eller spray. Er huden solbrændt, bliver behandlingen ineffektiv, og man risikerer at blive forbrændt ved behandlingen.

Hvordan fjernes solskaderne? Lyset ledes fra blitzlampen til behandlingsområdet. Det specielle Ellipse IPl-system er udviklet til at filtrere det unødvendige lys fra med et speciel filter, så kun det lys, der skal bruges til behandlingen, rammer din hud. IPL-lyset, der bruges, absorberes fortrinsvis i melaninet i de brune pletter og hæmoglobin i rødmen. Når cellerne, der indeholder disse stoffer, rammes af netop dette lys, opvarmes de i få tusindedele sekunder og ødelægges, uden at de omgivende normale hudceller tager skade.

 

MULIGE BIVIRKNINGER

Efter behandling af solskader vil huden være let rød og varm i ca. 30 minutter. Man kan evt. køle huden med isposer eller kølende creme hvis nødvendigt. På solskaderne ses efter et par timer en let mørkfarvning, som giver et såkaldt ”snavset” udseende. Denne reaktion varer i ca.3-7 dage. Herefter skaller de mørkfarvede skjolder af.

 

HVAD KAN JEG FORVENTE AF BEHANDLINGEN?

Man skal påregne 1-2 behandlinger med 1-2 mdr. interval. Efter 1. behandling vil man kunne se en reduktion af solskaderne.

Typen af solskaderne er afgørende for, hvor mange behandlinger der skal til for at opnå et tilfredsstillende resultat.

Efter behandling af solskader er det vigtigt at anvende en høj solfaktor fremover. Anvend faktor 30-60 på de behandlede områder under og efter behandlingsforløbet. Bare 10-15 minutters ubeskyttet soleksponering kan stimulere til fornyet solskade, og solskaderne kan gendannes.

Du må gerne anvende makeup umiddelbart efter behandlingen.

Information fra Sundhedsstyrelsen omkring IPL-behandling:

Siden 1. december 2007 må mange kosmetiske behandlinger, herunder behandling af karsprængninger (hårfjerning med laser, osv), kun udføres af personer autoriseret hertil af Sundhedsstyrelsen. Det er et krav fra Sundhedsstyrelsen:

  1. at behandlingerne kun må udføres på personer > 18 år
  2. at du skal have skriftlig information om behandlingen, før du ved en konsultation får en tilsvarende mundtlig om netop dine behandlingsmuligheder.
  3. at du er velkommen til at have en ledsager med ved konsultationen.
  4. at du giver dit samtykke til behandlingen tidligst 2 dage efter konsultationen.
  5. at du først derefter må modtage behandlingen.
  6. at du til enhver tid kan tilbagekalde dit samtykke.

 

KARSPRÆNGNINGER – HVAD KAN FJERNES?

Godartede røde forandringer i huden, som skyldes karudvidelse (fx couperose), kan behandles. Behandlingen er effektiv, og man vil allerede efter første behandling kunne se en tydelig reduktion af karsprængningerne. Mængden og typen af karsprængninger er afgørende for, hvor mange behandlinger man skal have for få et tilfredstillende resultat. Du bør regne med ca. 1-4 behandlinger med 1-2 måneders interval.

 

 

Hudforyngelse med Ellipse Frax 1550

Fine linier og rynker, grove porer, let pigmentering og ar kan behandles med fraktionel laserbehandling.

 

BEHANDLINGEN

Behandlingen virker ved at lave små øer af varmeforårsaget skade i huden. Disse øer er omgivet af normal ikke-skadet hud. Når kroppen reparerer disse skader, dannes der nyt bindevæv i det behandlede område. Som resultat reduceres fine linier samt rynker, og huden kommer til at se friskere ud. Samtidig udskiftes overhuden, og pigmentet i denne reduceres. Resultatet forbedres ved flere behandlinger. Vi anbefaler 2 til 5 behandlinger med mindst 6 ugers interval.

 

EFTER BEHANDLINGEN

Ophelingen varer fra sædvanligvis få timer. Et intensivt hudplejeprogram i op til 2-3 måneder efter behandlingen kan forbedre resultatet. Solcreme med en høj SPF og UVA-filter skal anvendes i mindst 4 uger efter behandlingen samt i efterfølgende solsæson. Makeup kan anvendes, når rødmen har fortaget sig.

 

BIVIRKNINGER

Undtagelsesvis kan der komme farveændringer af huden. Ardannelse ses yderst sjældent. Laserbehandling er ikke egnet til personer, som har tendens til at danne store, tykke ar (keloid). Personer, som er i behandling med medicin, der øger lysfølsomheden, bør efter aftale med hudlægen holde pause med denne medicin.

 

EFFEKT AF BEHANDLINGEN

Hud med rynker vil se yngre og friskere ud, mens hud med ar efter acne kan blive pænere og glattere. Man kan aldrig garantere, at de uønskede hudforandringer forsvinder helt.

 

HOLDBARHED OG GENTAGELSE AF BEHANDLINGEN

Behandlingen virker hos de fleste. Effekten varierer dog fra person til person. De behandlede forandringer kommer kun sjældent igen. Ofte vil der dog komme nye forandringer med tiden. Behandlingen kan gentages efter tidligst 6 uger. Gentagne behandlinger vil ofte give et endnu bedre resultat. Kombinationsbehandling med Ellipse SWT efterfulgt af Frax 1550 har vist sig at give endnu bedre resultater og kræver færre behandlinger.

 
&nbsp

PHOTO REJUVENATION

Mange kunne tænke sig et frisk og ungt udseende hele livet, men det er ikke så let, da huden forandrer sig med alderen. Solen har en del af skylden for hudens ældning, som viser sig ved, at huden bliver mere slap, grove porer opstår, ligesom pigmentskjolder difus rødmen og karudvidelser kan forekomme.

Photo Rejuvenation med Ellipse Flex kan give dig et yngre og friskere udseende.

Det ufarlige synlige lys fra ellipsen fjerner pigmentskjolde og tydelige overfladiske blodkar og mindsker difus rødmen samt forbedrer hudens struktur og overflade. Ansigt, hals og bryst kan behandles.

Når vi ønsker at forbedre hudens struktur, anvendes en meget kort lyspulslængde og et andet energiniveau, således at energien trænger ned i læderhuden og fremkalder en ganske let og kontrolleret inflammation, som producerer vækstfaktorer, der igen stimulerer hudens celler til at øge produktionen af kollagen og elastin.

Denne virkning er dokumenteret ved kliniske forsøg, hvor kollagendannelsen øges med i gennemsnit 92 % 2 til 3 dage efter behandlingen i forhold til hudens normale produktionshastighed af kollagen.

Denne produktion holder sig højere end normalt og falder løbende over de næste 2 til 6 måneder, indtil produktionen når normalt niveau igen.

 

MULIGE BIVIRKNINGER VED BEHANDLINGEN

Ingen sol 30 dage før behandling, og 3 måneder efter behandling. Hvis det ikke følges, kan der opstå hyper- eller hypopigmentering i det behandlede område. Lysimpulserne mærkes som varme prik i huden. Derefter kan man mærke en varm fornemmelse i huden. Den vil aftage et par timer efter behandlingen.

3 behandlinger anbefales som kur med en månedes interval imellem, da vi ved de første behandlinger går ind og arbejder på difus rødmen og karudvidelser i huden, og den sidste behandling er rettet mod pigmentskjolder, reduktion af grove porer og forbedring af hudens struktur.

Behandlingen anbefales ikke mere end en gang om året.

Før du beslutter dig for en behandling, gennemgår vi naturligvis hele forløbet på klinikken, så du kan føle dig tryg hele vejen igennem.