Seboroisk dermatitis kaldes også skæleksem på dansk. Sygdommen rammer hudområder med høj tæthed af talgkirtler (for eksempel hoved, bryst og ryg). Udslættet er symmetrisk, og skællene er gule og fede eller tørre og hvide. Under skællene er huden rød.

Det kan være et stort problem for mange, når seboroisk dermatitis rammer, og når det eksempelvis sidder i hovedbunden. Mange prøver her at behandle sig selv med diverse produkter, der lover at slippe af med skæl, men det er sjældent, det virker.

Hvorfor får man seboroisk dermatitis?

Skæleksem skyldes bl.a. hudens reaktion på en naturlig forekommende hudsvamp. Dette er en svamp, der trives bedst i fedtet hud, dvs. hud med mange talgkirtler og stor talgproduktion.

Ved mild skæleksem ser man et symmetrisk fordelt, let skællende og ofte kløende udslæt i hårbunden. Ved svær skæleksem kan udslettet brede sig til ansigtet, primært omkring øjenbryn og næse, og der kan også komme forbigående hårtab.

Ved de allerværste tilfælde spreder skæleksemet sig også til armhuler og kønsdele, hvor der findes store talg producerende kirtler. Det er altid en god idé at søge behandling hurtigst muligt, når du oplever skæleksem, så du ikke ender med den slemme version.

Behandling af seboroisk dermatitis

Det er fuldt muligt at behandle seboroisk dermatitis, og hos Borch & Selmer har vi mange års erfaring med netop denne hudsygdom. Som klient hos os vil du gennemgå et grundigt behandlingsforløb, som vi har udviklet efter mange års erfaring.

Vi gør altid en stor dyd ud af at møde vores klienter i øjenhøjde og lægger stor vægt på, at du skal føle dig tryg og veltilpas. 

Pris : 649,-

Behandlere

Pernille Borch

Pernille Borch

Statsaotoriseret Kosmetiker

Charlotte Selmer

Charlotte Selmer

Lægeeksamineret Kosmetolog og micropigmentist