De solskader, der nemmest og mest sikkert kan behandles, er:

  • Alderdomspletter/leverpletter
  • Medfødte pletter som fx fregner
  • Solskader, som er kommet ved soldyrkning

Disse fjernes helt eller delvis med Ellipse. 

Hormonelt betinget pigmentering som fx melasma eller chloasmata kan fjernes midlertidigt med Ellipse.

Hvem kan behandles? 

Ellipsebehandlingen er baseret på lysabsorption i henholdsvis melanin og hæmoglobin og virker kun på hud, der ikke er solbrændt. Jo lysere huden er, desto større er farvekontrasten mellem huden og pletterne eller rødmen, og desto bedre er behandlingen.

Patienter, som er i behandling med medicin, der øger lysfølsomheden, bør ikke få foretaget behandling med Ellipse, før en evt medicinsk behandling er afsluttet og ude af kroppen ( fx malariamidler, tetracyklinpræparater og klorpromazinderivater.)
Patienter, som har soleksem, bør ikke behandles med Ellipse

Forholdsregler 

Solbrændthed er som bekendt en ophobning af pigment (melanin) i huden. Det er derfor vigtigt ikke at være solbrændt før og under behandling. Dvs. ingen sol, solarium og selvbrunercreme eller -spray. Er huden solbrændt, bliver behandlingen ineffektiv, og man risikerer at blive forbrændt ved behandlingen.

Hvordan fjernes solskaderne? Lyset ledes fra blitzlampen til behandlingsområdet. Det specielle Ellipse IPl-system er udviklet til at filtrere det unødvendige lys fra med et specielt filter, så kun det lys, der skal bruges til behandlingen, rammer din hud. IPL – lyset, der bruges, absorberes fortrinsvis i melaninet i de brune pletter og hæmoglobin i rødmen. Når cellerne, der indeholder disse stoffer, rammes af netop dette lys, opvarmes de i få tusindedele sekunder og ødelægges, uden at de omgivende normale hudceller tager skade.

Mulige bivirkninger

Efter behandling af solskader vil huden være let rød og varm i ca. 30 minutter. Man kan evt. køle huden med isposer eller kølende creme, hvis nødvendigt. På solskaderne ses efter et par timer en let mørkfarvning, som giver et såkaldt ”snavset” udseende. Denne reaktion varer i ca.3-7 dage. Herefter skaller de mørkfarvede skjolder af.

Hvad kan jeg forvente af behandlingen?

Man skal påregne 1-2 behandlinger med 1-2 mdr. interval. Efter 1. behandling vil man kunne se en reduktion af solskaderne.

Typen af solskaderne er afgørende for hvor mange behandlinger der skal til for at opnå et tilfredsstillende resultat.

Efter behandling af solskader er det vigtigt at anvende en høj solfaktor fremover. Anvend faktor 30-60 på de behandlede områder under og efter behandlingsforløbet. Bare 10-15 minutters ubeskyttet soleksponering kan stimulere til fornyet solskade,
og solskaderne kan gendannes.

Du må gerne anvende makeup umiddelbart efter behandlingen.

Information fra Sundhedsstyrelsen omkring IPL-behandling

Siden 1. december 2007 må mange kosmetiske behandlinger, herunder behandling af karsprængninger (hårfjerning med laser, osv), kun udføres af personer autoriseret hertil af Sundhedsstyrelsen. Det er et krav fra Sundhedsstyrelsen:

… at behandlingerne kun må udføres på personer > 18 år

… at du skal have skriftlig information om behandlingen, før du ved en konsultation får en tilsvarende mundtlig om netop dine behandlingsmuligheder.

… at du er velkommen til at have en ledsager med ved konsultationen.

… at du giver dit samtykke til behandlingen tidligst 2 dage efter konsultationen.

… at du først derefter må modtage behandlingen.

… at du til enhver tid kan tilbagekalde dit samtykke.

Før du beslutter dig for en behandling, gennemgår vi naturligvis hele forløbet på klinikken, så du kan føle dig tryg hele vejen igennem.

 

Udføres af sygeplejerske Trine Mau unique ellipse. Læs mere her www.uniqueellipse.dk.

Pris : 750,-

Behandlere

Trine Mau

Trine Mau

Sygeplejerske & indehaver af Unique Ellipse